Ohjelma

Animeseminaari ohjelmakartta on nyt julki! Animeseminaarin teemana tänä vuonna on isekai – toiseen maailmaan.  Ohjelmien kuvaukset löytyvät täältä ja jos teillä tulee kysymyksiä ohjelmista, ottakaa yhteyttä ohjelmavastaavaamme osoitteessa ari.kivimaki[ät]windowslive[piste]com.

Ohjelmakartta AS19 osa3

Valve Sali

Avajaiset
klo: 10:30  – 11:00
Käynnistetään Animeseminaari! Katsotaan, mitkä ammatit saadaan ja selvitetään päivän Questit.

Puujalka-animet
klo: 11:00  – 11:45, Veli-Matti ”Temno” Ylitalo & Minna ”minnalabanana” Mäkinen
Pystytkö tunnistamaan huonosti käännetyn animen nimen? Jos uskot kykeneväsi siihen, tässä olisi oiva visailu sinulle! Puujalka-animet visassa esittelemme erilaisten animesarjojen nimien käännöksiä, jotka on toteutettu kieliposkella mentaliteetillä. Jokainen yleisössä oleva saa osallistua arvailuun ja parhaiten pärjänneet palkitaan. Visaan saa osallistua 1-3 hengen ryhmissä.

Cosplay-kilpaileminen Suomessa, millaista se on?
klo: 12:00  – 12:45, Riikka ”Fukka” Hietala
Suomi tarjoaa paljon mahdollisuuksia kilpailla cosplayn saralla. Tämä luento on katsaus siihen, minkälaisia cosplay-kisaformaatteja meillä on ja mistä tapahtumista niitä löytyy. Varaa on valita. Mitä ovat eri arvokisakarsinnat kuten WCS, ECG ja NCC? Ja miten ne eroavat toisistaan? Sukelletaan cosplay-kisojen maailmaan ja tarkastellaan, millaista on kisaaminen Suomen kovimmissa cosplay-kisoissa ja ehkä jopa ulkomailla. Jos cosplay-kisaaminen tai vain hienojen pukujen ja esitysten katseleminen kiinnostaa, tule tutustumaan cosplay-kisoihin kokeneen kisaajan opastuksella.

Cosplay-speksi: Alamaailman hurjin kokki!
klo: 13:00 – 13:45, Deittiheittiöt
Speksi on improvisaatio painotteinen näytelmä, johon katsojat voivat vaikuttaa. Laita näyttelijät laulamaan, tanssimaan, vihaamaan, meemeilemään, ihan mitä vain keksitkään, ja näet miten populaarikulttuurista tutut hahmot siihen reagoivat. Ohjelma on sponsoroitu, sisältää maksettua sisältöä ja soveltuu kaikenikäisille. Sisältää kovia ääniä ja teatteriväkivaltaa. Ohjelma taltioidaan ja julkaistaan myöhemmin YouTubessa.

Cosplay-pukukilpailu
klo: 14:00 – 14:45, Minna ”minnalabanana” Mäkinen & company, BLUFF
Tässä kevytmielisessä kilpailussa kisataan yksin tai parin kanssa tapahtuman hiennoimmasta cosplay:sta. Kisaohjeet löydätte Cosplay-sivultamme. Kilpailun väliaikana esiintyy tanssiryhmä BLUFF.

70750837_2695888113777356_2113644936409645056_o
Tämän koulun käytävillä määrää räävitön hulttiojengi! Uuden tytön kengissä ei varmasti ole helppoa, sillä jengin pomo on vakaasti päättänyt ottaa hänet silmätikukseen. Pomon simputussuunnutelmia kuitenkin häiritsevät hänen tavalla tai toisella kelvottomat seuraajansa. BLUFFin sairaslomalaisia on tällä kertaa paikkaamassa vieraileva tähti!

Cosplaydeitti
klo: 15:15  – 16:15, Deittiheittiöt

Nye-he-he! Taas on aika koota hirviöt, ihmiset ja amalgaamit yhten perinteiseen Cosplaydeittiin! Cosplaydeitti on leikkimielinen seuranhakuohjelma, jossa osallistujat esittävät cossaamiaan hahmoja. Ohjelmaan on ennakkoilmoittautuminen mutta yleisöstä pääsee myös mukaan. Ohjelma taltioidaan ja julkaistaan myöhemmin YouTubessa.

Päättäjäiset
klo: 16:30  – 17:00
Ilta laskeutuu seminaarin ylle ja seikkailioiden aika alkaa olemaan väihissä. Kerkeävätkö sankarimme End Game:n vai saako vaaran varjo heidät kiinni?

Kaari

Kirjallisuusterapeuttinen työpaja
klo: 11:00 – 12:00, EeKoo Köngäs
Tervetuloa kirjallisuusterapeuttiseen työpajaan! Mukaan tarvitset vain itsesi ja uteliaan asenteen, kirjoitusvälineet tarjoaa työpajan pitäjä. Animeseminaarin mukaisesti tehtävät liittyvät matkustamiseen ja uusiin mielikuvituksellisiin maailmoihin. Paja sopii kaikenikäisille kirjoitustaitoisille, ja sitä pitää Pohjois-Pohjanmaan Kesäyliopistosta valmistunut kirjallisuusterapiaohjaaja.

Studio

Äärettömyyteen ja sen yli – vierailu Japanitalolla
klo: 11:00 – 11:45, Omaken hallitus
Oletko aina halunnut päästä käymään Japanissa mutta budjetti ei tahdo riittää? Tähän ongelmaan on huokeampikin ratkaisu  – voit vierailla Ranuan Japanitalolla(tm), joka on hiljattain taas aukaissut ovensa. Viihtyisä Japanitalo sijaitsee puhtaan luonnon keskellä Simojärven rannalla. Tule kuuntelemaan Omaken hallituksen vierailua taloon, johon yksikään ihminen ei ole mennyt vahingossa. Sisältää paljon kuvamateriaalia.

Virtuaalinen todellisuus -todellinen virtuaalisuus
klo: 12:00  – 13:00, Teemu ”jänis” Risikko
Sword Art Online-animessa hahmot siirtyvät sujuvasti pelimaailmasta toiseen aivoaaltoja lukevien laitteiden avulla, mutta kuinka lähellä tai kaukana todellinen virtuaalipelaamisen teknologia on tästä? Milloin voimme odottaa VRMMORPG-pelien lyövän läpi? Entäpä tietokoneiden ohjaamisen aivoilla? Aivojen tietokoneilla? Luennolla käydään läpi virtuaalitodellisuutta käsittelevien isekai-animeiden teknologioita ja niiden yhteyttä todellisuuteen. Sisältää kevyitä spoilereita animeista Sword Art Online, .hack//Sign ja Accelworld.

Isekai: tapaus Sword Art Online
klo: 13:15  – 14:00, Janne Kemppi
Sword Art Online on valtavan suosittu ja arvostettu Isekai, joka tekee kaiken oikein ja samalla väärin. Katsotaan yhdessä mikä toimii ja mikä ei tässä valtavan suositussa sarjassa.

Mysteeriluento
klo: 14:15  – 15:00, ???
Onko mieleesi tullut conin aikana ideoita, mistä haluaisit keskustella isommalle yleisölle, mutta mikään ohjelma ei anna tätä mahdollisuutta? Nyt siihen on mahdollisuus Animeseminaarin Mysteeriluennolla! Otamme vastaan ilmoittautumisia koko conipäivän ajan Omaken infoständillä ja valitsemme mielestämme parhaan idean perusteluineen vetämään ohjelmaa klo: 14.15 alkavaan slottiin. Elokuvateatteri Studiolla on mahdollisuus heijastaa materiaalia kankaalle läppärillä.

OHEISTOIMINTAA

Animeseminaarin Pop-up kahvila
klo: 11:00 – 17:00, Oulun Lyseon lukio
Japanilaistyylinen Pop-up kahvila tarjoaa tapahtuman ajan niin suolaista kuin makeaakin vatsantäytettä minuutin kävelymatkan päässä Valveelta osoitteessa Oulun Lyseon lukio, Kajaaninkatu 3. Maksuvälineenä käy sekä käteinen että pankkikortti. Tervetuloa herkuttelemaan!

Koko tapahtuman ajan kävijöitä palvelevat alueelle sijoitetut TAIDEKUJA, MYYNTIPÖYDÄT, MATSUKIRPPIS ja Oulun Sarjakuvakeskus, jonka valikoimasta löytyy mm. paljon manga-sarjoja. Tule tekemaan löytöjä! Animeseminaarin kunniaksi sarjakuvakaupan myyjän voi nähdä poikkeuksellisesti cosplay-asussa.