Info

Oulun manga- ja animekerho Omake ry:n järjestämä Animeseminaari on yksi Suomen vanhimmista japanilaisen animaation ja sarjakuvan harrastustapahtumista. Tapahtuma sai syntynsä jo 2000-luvun alkuvuosina ja se on kehittynyt vuosi vuodelta kohti uusia suuntia.
Aikaisemmat Animeseminaarit:


2002: Kulttuuripäivä, Oulun kaupunginkirjasto
2003: Animeseminaari 2003, Oulun kaupunginkirjasto
2004: Animeseminaari 2004, Oulun kaupunginkirjasto
2005: Paju ja huilu, Kulttuuritalo Valve
2006: Tulevaisuuden aamunkoitteessa, Kulttuuritalo Valve
2008: Suomen Akateemisesti Kuivakkain, Kulttuuritalo Valve
2010: Hyvät, pahat ja muut hullut, Kulttuuritalo Valve
2011: Nupit kaakkoon itään, Kulttuuritalo Valve
2012: Mysteeri & Festivaali, Kulttuuritalo Valve
2013: Urheilu ja Pelit, Kulttuuritalo Valve
2014: Miekka ja Teknologia, Oulun kaupunginkirjasto
2016: Rakkaudesta ruokaan, Kulttuuritalo Valve
2017: Taikuus, Kultturitalo Valve
2019: Isekai – matka toiseen maailmaan, Kultturitalo Valve

Tämänvuotinen tapahtuma on siis jo neljästoista Animeseminaari!

Omaken sivuille pääset tästä linkistä!

Animeseminaarin järjestyssäännöt

Kaikkien turvallisuuden ja viihtyvyyden takaamiseksi Animeseminaarissa noudatetaan Suomen lakia ja näitä järjestyssääntöjä. Ilmoita kaikista tapaturmista, onnettomuuksista, järjestyshäiriöistä ja muista ongelmista järjestyksenvalvojille tai muille tapahtuman järjestäjille. Tapahtuman vastuuhenkilöitä on toteltava kaikissa tilanteissa. Järjestyksenvalvojilla on oikeus poistaa häiritsevästi käyttäytyvä tai muuten yhteistyöhaluton kävijä tapahtumasta. Ota seminaarin muut kävijät huomioon. Kohtele heitä huomaavaisesti ja ystävällisesti äläkä millään tavoin pyri pahoittamaan toisen mieltä.

1. Vältä kuvaamista yleisillä kulkuväylillä ja myyntipöytien edessä.

2. Älä kuvaa yksittäisiä henkilöitä ilman lupaa.

3. Älä tuki kulkuväyliä tai myyntipöytien edustoja. Vie ryhmäsi kahvilapöytään tai pihalle, jos aiotte keskustella pidemmän aikaa.

4. Noudata tapahtuman sääntöjä ja käyttäydy hyvin. Tapahtuman järjestäjät voivat tarvittaessa poistaa häiriötä aiheuttavat vierailijat.

5. Airsoft-aseiden ja muiden ase/terä-ase replikoiden tuonti alueelle on kielletty.

6. Tapahtumassa asu on vapaa, mutta pakollinen.

Pukeutuminen erilaisiin rooliasuihin on jopa toivottavaa, mutta yleisin ja tehokkain naamioitumiskeino on jo vuosia ollut farkut ja t-paita.

7. Tupakointi on sallittua ainoastaan ulkona merkityillä tupakointipaikoilla. Sähkösavukkeiden käyttö sisätiloissa on kielletty.

8. Alkoholin sekä muiden päihdyttävien aineiden hallussa pitäminen ja nauttiminen tapahtuma-alueella sekä sen välittömässä läheisyydessä onkielletty.

Järjestyksenvalvoja takavarikoivat tavattaessa päihteet kävijältä sekä tarvittaessa poistavat häiriötä aiheuttavan kävijän tapahtumasta.

9. Kävijät eivät saa käyttää potkulautoja, rullaluistimia, rullalautoja, hyppykeppejä tai muita vastaavia urheiluvälineitä tapahtumapaikan sisätiloissa.

10. Megafonin, vuvuzelan ja muiden äänekkäiden esineiden käyttö on kielletty.

11. Kulttuuritalo Valveen seinille tai lattiaan ei saa kiinnittää yhtään mitään. Info neuvoo mahdollisten ilmoitusten tai mainosten sijoittamisessa.

12. Kulkuväyliä ei saa tukkia millään tavoin. Tilanahtaudesta johtuen käytävillä valokuvaaminen ei ole suotavaa.

13. Myös muu roskaaminen, sotkeminen ja rikkominen on kielletty.

14. Yleisöltä suljetuille alueille tunkeutuminen on kiellettyä. Peitettyihin laitteisiin ja kalusteisiin ei saa kajota eikä esteeksi asetettuja kalusteita siirtää.